Διεθνείς και Ευρωπαϊκοί Φορείς

European Youth Forum

European Youth Forum

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας είναι η πλατφόρμα των εθνικών συμβουλίων νεολαίας και των νεανικών οργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προασπίζει τα δικαιώματα των νέων σε διεθνείς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Φόρουμ εργάζεται πάνω στους τομείς των πολιτικών για τη νεολαία και του youth work.

ELSA Greece

Η ELSA αποτελεί ένα διεθνή, ανεξάρτητο, μη πολιτικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που δραστηριοποιείται στο πεδίο της νομικής επιστήμης και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε φοιτητές Νομικής, ασκούμενους και νέους δικηγόρους. Ιδρύθηκε στις 04.05.1981 στη Βιέννη από πέντε φοιτητές Νομικής προερχόμενους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα απαριθμεί 43 Εθνικά σωματεία, 356 Τοπικά παραρτήματα και περίπου 50000 μέλη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ELSA Greece (Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδας) αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της ELSA (European Law Students’ Association) και αποτελεί μέλος της διεθνούς συνομοσπονδίας της ELSA International από το 1990 και αποτελείται από 3 τοπικά παραρτήματα: ELSA Athens, ELSA Thessaloniki και ELSA Komotini.

ELSA Greece Logo

Εθνικοί Φορείς

Filoi tis Neas Paralias Logo

Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας

 Οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» είναι ένα νεοσύστατο συλλογικό σχήμα ριζωμένο στην επιθυμία, τη σκέψη και τη δράση ανθρώπων που πιστεύουν ότι μια καλύτερη αστική πραγματικότητα είναι εφικτή. Μέσα από την έρευνα, τις δράσεις πολιτισμού και τον ακτιβισμό σκοπεύουν να υποστηρίξουν την εμπειρία της συλλογικής κατοίκησης στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης που αποτελεί έναν πολύτιμο δημόσιο χώρο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης